Sigma 24mm F1.8 EX DG ASP Macro (Nikon)

Det aldrende objektivet vil være i salg så lenge Nikon ikke har en tilsvarende og oppdatert 24 mm, men bildekvaliteten er gjennomsnittlig og autofokusen er ikke god nok.

#Objektiv #Sigma
7.7

Dette objektivet fra Sigma har noen år på baken og er på vei ut. Vi forventer at det blir erstattet med en ny A-modell. Den fine nærgrensen trekker opp, men det trekker ned at Sigma-objektivet fokuserer i motsatt retning av Nikons.
Dessuten bør du være oppmerksom på at objektivet ikke har innebygd fokusmotor og dermed ikke kan by på autofokus på de minste speilrefleksene fra Nikon. Tilsvarende er det et pust fra gamle dager at en optikk til et Nikon-speilreflekskamera er utstyrt med en blenderring. F1.8 er under en blender tregere enn F1.4 og dermed en veldig fin lysstyrke for en 24 mm-optikk. På full blender er skarpheten godkjent, og den øker gradvis ved nedblending til F5.6, hvor den er veldig god.

Konklusjon

Det aldrende objektivet vil være i salg så lenge Nikon ikke har en tilsvarende og oppdatert 24 mm, men bildekvaliteten er gjennomsnittlig og autofokusen er ikke
god nok.

Spesifikasjoner

Merke
Sigma