Sigma 35mm F1.2 DG DN Art

Sigma er de første til å lage 35 mm til Sonys fullformat med en ekstrem lysstyrke på F1.2.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Sigma
9.0

Sigma er de første til å lage 35 mm til Sonys fullformat med en ekstrem lysstyrke på F1.2. Det gjør at man kan ta pent isolerte portrettbilder i helfigur på en kraftig uskarp bakgrunn samt landskapsbilder med fokus på blader i forgrunnen, mens resten av skogen ligger vakker og utydelig bak. Hele 11 blendergardiner sikrer flotte runde sløringer av lys i bakgrunnen. Kvaliteten på bildene er upåklagelig, og selv på F1.2 tegner objektivet skarpt i midten. Bildene våre på mindre blenderåpninger fikk overbevisende skarphet gjennom hele motivet med størst effekt på F11.

Objektivet veier intet mindre enn 1090 gram og er suverent gjennomarbeidet. Den flotte blenderringen klikker på helt riktig måte og kan slås av når man filmer. Det har en programmerbar knapp på siden, og Sigmas 35 mm jobber perfekt sammen med den raske fokuseringen i modeller som A7R IV, som vi har testet det på.

De 17 linsene forsterker reflekser fra solen i visse situasjoner, og kan man klare seg med F1.8, er det verdt å vurdere den lille og flotte fra Sony selv til halve prisen.

Konklusjon

Kvaliteten på bildene er upåklagelig, og selv på F1.2 tegner objektivet skarpt i midten.

Spesifikasjoner

Merke
Sigma