Sigma 45 mm F2.8 DG DN | Contemporary

Det kompakte standardobjektivet til systemkameraer fra Sony, Leica og Panasonic med fullformatbrikker, er en robust sak på bare 215 gram.

av Poul Siersbæk #Objektiv #Sigma
8.9

Det kompakte standardobjektivet til systemkameraer fra Sony, Leica og Panasonic med fullformatbrikker, er en robust sak på bare 215 gram. Det har en blenderring som kjører passelig stramt og med tydelige klikk. Ved innstillingen A, styres blenderen på kameraet i stedet. Vi testet på Sony A7 III, hvor objektivet balanserer perfekt, og autofokus går raskt og nøyaktig – også med øyeregistrering. Med F2.8 er objektivet ikke så lyssterkt som mange normalobjektiver på 50 mm. Til gjengjeld leverer det overbevisende bokeh på full blender med en myk bakgrunnssløring. Skarpheten fra midten av bildet til kantene er flott selv på full blender og opp til F11, og man ser bare svak vignettering og fortegning. Et godt valg til for eksempel gatefoto og portretter.

Conclusion

Skarpheten fra midten av bildet til kantene er flott selv på full blender og opp til F11, og man ser bare svak vignettering og fortegning. Et godt valg til for eksempel gatefoto og portretter.

Spesifikasjoner

Merke
Sigma