Sigma 50mm F1.4 DG Art

De optiske kvalitetene er fantastisk gode, og man kan fint fotografere på full blenderåpning og allikevel få knivskarpe bilder. Objektivet stiller likevel krav til speilreflekset.

#Objektiv #Sigma
9.0

Våre forhåpninger til Sigmas nye Art-optikk var skyhøye, så vi testet det straks på full blenderåpning. Dessverre var ikke alle bildene knivskarpe, og vi fant raskt ut at testeksemplaret hadde en tendens til bakfokus. Da autofokus ble tunet via AF-mikrojustering i kameraets meny, kom smilet til gjengjeld frem. Bildene er overraskende skarpe på selv F1.4 i en grad så Canons tilsvarende blir sendt i skammekroken. Skarpheten synker i kantene på full-frame når man fotograferer på F1.4, men det er normalt, og alt står knivskarpt på F5.6. Fortegningen er imponerende lav, og selv om det er tydelig vignettering på F1.4, er det absolutt i den pene enden, og den er borte på F2.8. Bakgrunnsuskarpheten er virkelig nydelig, så det er optimale betingelser for å få portretter med skarpe øyne og flott isolering av en forstyrrende bakgrunn. Autofokus er både rask og lydløs, og generelt også nøyaktig nok. Det var bare når vi fotograferte på F1.4 tett innpå optikkens nærgrense, at vi innimellom fikk et par uskarpe bilder.

Konklusjon

Sigmas nye portrettoptikk er solid og flott bygget. Det får vår varme anbefaling, med det viktige forbeholdet at kameraet ditt bør kunne fintune autofokus. Er det i orden, så får du her en imponerende skarphet, lav fortegning og flott bokeh til en rimelig pris.

Spesifikasjoner

Merke
Sigma