Sigma 56 mm F1.4 DC DN C

Dette nye 56 mm F1.4-objektivet fra Sigma passer til Sonys speilløse APS-C-­kameraer, men det finnes også en versjon til Micro Four Thirds-systemet, altså Olympus og Panasonic.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Sigma
9.0

Dette nye 56 mm F1.4-objektivet fra Sigma passer til Sonys speilløse APS-C-­kameraer, men det finnes også en versjon til Micro Four Thirds-systemet, altså Olympus og Panasonic. Regner vi med brennviddeforlengelsen, blir Sigmas 56 mm til en kort, lyssterk tele og er dermed svært godt egnet til for eksempel portrettbilder, reise og sport innendørs. Skarpheten er ­fremragende på alle blenderåpninger, bokehen er tiltalende, og det blir nærmest ingen vignettering. Det ble massiv putefortegning på de første bildene, men den forsvant da vi fikk aktivert Sony-kameraets forvrengningskompensasjon.
Autofokus jobber raskt og lydløst. Manuell fokusering går lett, men dessverre har ikke objektivet en egen knapp for ­å bytte ­mellom manuell og automatisk fokusering. Med lekker ­metallfinish og diskret design ser Sigma 56 mm ut som et langt dyrere objektiv, og det følger med en god motlysblender, men dessverre ingen veske. ­Objektivets umiddelbart argeste konkurrent er Sonys FE 55 mm F1.8 Zeiss. Det er litt større og koster over det dobbelte, men det kan også brukes på fullformat.

Konklusjon

Objektivets umiddelbart argeste konkurrent er Sonys FE 55 mm F1.8 Zeiss. Det er litt større og koster over det dobbelte, men det kan også brukes på fullformat.

Spesifikasjoner

Merke
Sigma