anm_sigma85_F1.4 DG HSM ART

Sigma 85mm F1.4 DG HSM Art

En milepæl med sjel

#Objektiv #Sigma
9.0

Man må kanskje være entusiast for å se det, men noen objektiver har sjel, og det har Sigmas nye 85 mm F1.4. Allerede fra full blender er det kniv-
skarpt over hele bildeflaten, og skarphet og kontrast øker i tillegg svakt helt til F8.0. Deretter dabber den av litt. Det er litt vignettering på F1.4. Den blir ubetydelig på F2.0 og er borte på F2.8. Autofokus kjører fort og presist. Sjelen til objektivet er ikke bare bildekvaliteten, som særlig på de største blenderåpningene klart overgår alt fra Canon og Nikon, men også designen og den lekre grønnbelagte frontlinsen. Objektivet fås til Canons, Nikons og Sigmas speilreflekskameraer og er tettet med en pakning mellom fatning og kamerahus. Med en vekt på 1,1 kilo og lengde på 12,6 cm er det bare virkelig egnet for et fullformatkamera. Prisen er under to tredjedeler av Nikons tilsvarende F1.4- og Canons F1.2-modeller. Og Sigma er bedre enn dem begge.

Konklusjon

Både bildekvalitet og design er av absolutt toppklasse. Optisk og
mekanisk blåser dette 85 mm-objektivet konkurrentene av banen.
Til tross for den massive konstruksjonen av objektivet opplever man en rest av vignettering på F1.4. På F2.0. merker man ikke noe til det.

Spesifikasjoner

Merke
Sigma