Sony 16-35mm F2.8 ZA SSM T*

Zeiss har konsentrert seg om optimal skarphet og lysstyrke, og så lar man heller kameraet korrigere fortegning og vignettering i bildedannelsen, så på våre tester i praksis ble resultatet svært flott.

#Objektiv #Sony
8.8

ZA i navnet indikerer at her er et av Sonys prestisjeobjektiver fra samarbeidet med Carl Zeiss. Bildesentrum er skarp og kontrastrik på alle brennvidder, og usedvanlig god på 16 mm. I hjørnene kommer kvaliteten først opp på riktigt høyt nivå omkring F5.6. På 16 mm ved F2.8 er det et lystap på over to blendere i hjørnene i forhold til midten. Testens dyreste objektiv har dermed markant mer vignettering enn selv testens billigste. Objektivets fortegning er gjennomsnittlig, men alt gir faktisk mening. Zeiss har konsentrert seg om optimal skarphet og lysstyrke, og så lar man heller kameraet korrigere fortegning og vignettering i bildedannelsen, så på våre tester i praksis ble resultatet svært flott. Autofokusen er
rask, presis og lydløs.

Konklusjon

Våre målinger imponerte ikke, men i praksis spiller objektivet glimrende sammen med Sony-kameraenes automatikk og gir bilder av meget høy kvalitet med en imponerende skarphet.

Spesifikasjoner

Merke
Sony