Sony DT 18-135mm F3.5-5.6 SAM

Prisen ligger i den fornuftige enden blant originalobjektivene. Finishen er i orden, og mekanisk er objektivet også velfungerende med blant annet en jevnt kjørende zoomring.

#Objektiv #Sony
8.5

Produktnavnet ender på SAM, som står for Smooth Autofocus Motor, noe som betyr at det har en lydløs, rask fokusmotor, som det er mulig å etterfokusere manuelt. På den ene siden av objektivet er det en knapp til å avbryte autofokus, og på den andre siden finner man en knapp til å låse på 18 mm-innstillingen, så optikken ikke sklir ut under transport. Forøvrig er Sony 18-135mm et diskret objektiv, som ikke vekker unødig oppsikt. Prisen ligger i den fornuftige enden blant originalobjektivene. Finishen er i orden, og mekanisk er objektivet også velfungerende med blant annet en jevnt kjørende
zoomring. Så langt, så godt.
Skarpheten skuffer til gjengjeld på 18 mm og full blender, men ellers gjør objektivet det greit skarphetsmessig. Når det er sagt, ble vi overrasket, siden Sony til denne prisen ikke presterte bedre opp mot både det billige Tamron-objektivet, såvel som opp mot sin mer ekstreme storebror med dobbelt så stor maksimal brennvidde. Sant å si var forskjellen vanskelig å se på testbildene. Vi fant ingen fargefeil, og vignetteringen var den laveste vi målte i testen. Fortegningen er gjennomsnittlig, og bildekvaliteten er alt i alt absolutt godkjent og levde opp til den fine oppløsningen på 24,0 megapiksler i Alpha 77, som vi testet objektivet på.

Konklusjon

DT 18-135mm er en utmerket optikk, men Sonys relativt dyre objektiv har vansker med å
distansere seg fra Tamrons prisbombe. Vi hadde forventet en noe større forskjell.

Spesifikasjoner

Merke
Sony