Sony E 16–55 mm F2.8 G

Dette lyssterke allroundobjektivet er laget for Sonys systemkameraer med APS-C-brikke, og objektivet hører absolutt til på øverste hylle.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Sony
9.1

Dette lyssterke standardobjektivet er laget for Sonys systemkameraer med APS-C-brikke, hvor zoomområdet tilsvarer til 24–82,5 mm. På mange måter minner det om Fujifilms tilsvarende objektiv. Det er blant annet er grundig værtettet og av høy optisk klasse. Dessverre har det ikke bildestabilisering. Derfor er et kamera som A6600 med innebygd stabilisering å foretrekke fremfor f.eks. et A6400. Når det gjelder finish og bildekvalitet, er vi på øverste hylle. Objektivet leverer flott skarphet med fine detaljer i hele flaten fra full blender til F16. Man ser helt svak vignettering på F2.8, som er borte på F4.0. Det blir ingen fortegning eller kromatisk aberrasjon. Objektivet er en tiltrengt mulighet for å oppgradere fra det ribbede settobjektivet på 16–50 mm til en objektiv som harmonerer med A-kameraenes gode detaljnivå.

Conclusion

Objektivet er en tiltrengt mulighet for å oppgradere fra det ribbede kitobjektivet til en objektiv som harmonerer med A-kameraenes gode detaljnivå.

Spesifikasjoner

Merke
Sony