Sony FE 24-105mm F4.0G OSS

Et opplagt valg som normalzoom for Alpha7 og Alpha9-kameraene. Nok et Sony-objektiv som er markant dyrere enn Canons L-objektiver.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Sony
8.9

Sonys nye objektiv på 24–105 mm er robust, forseglet og balanserer virkelig godt på fullformatkameraene Alpha7 og Alpha9. Zoomobjektivet har optisk bildestabilisering, og knappen under G-en er en fokuslås for å stoppe kontinuerlig fokus hvis det er behov for det. Autofokus går lynraskt og lydløst. Det blir nesten ingen vignettering på 24 mm, men bildehjørnene er ikke like skarpe som i midten på F4.0. Bildekvaliteten matcher stort sett Sonys tyngre
24–70 mm F2.8 GM til 23 589 kroner, som ikke balanserer så godt på kameraene, men er mer lyssterkt.
På dette dyre GM-objektivet er det jobbet spesielt med bakgrunnssløringen, kalt bokeh, men med dette objektivet kan du øke den bare ved å zoome inn på 105 mm i stedet for kun 70 mm. Med sitt større zoomområde er dette objektivet mer anvendelig, og siden Alpha-kameraene har god bildekvalitet på høye ISO-verdier, er den lavere lysstyrken kun sjelden et problem. Objektivet en generelt en fornøyelse å jobbe med, og vi ville selv ha valgt dette fremfor det lyssterke 24-70 mm-objektivet. Bildekvaliteten er også bedre enn hos Sonys aldrende 24–70 mm-objektiv på F4.0, som er laget i samarbeid med Carl Zeiss.

Konklusjon

Et opplagt valg som normalzoom for Alpha7 og Alpha9-kameraene.

Nok et Sony-objektiv som er markant dyrere enn Canons L-objektiver.

Spesifikasjoner

Merke
Sony