Sony FE 24mm F1.4 GM

Hvis du er på jakt etter et fastobjektiv til det speilløse Alpha med fullformatbrikke, er det dette kompakte, lette og lyssterke Sony 24 mm F1.4 GM, du må ha.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Sony
9.1

Hvis du er på jakt etter et fastobjektiv til det speilløse Alpha med fullformatbrikke, er det dette kompakte, lette og lyssterke Sony 24 mm F1.4 GM, du må ha. Optisk er det fremragende. Det blir en anelse vignettering på de to største blenderåpningene, men det kan fikses i bildebehandlingen, hvis man i det hele tatt kan se det. Skarphet, kontrast og fortegning er på toppnivå, og indre reflekser er under kontroll. Mekanisk er objektivet lekkert. Det er utstyrt med en fokuslås du kan omprogrammere til andre funksjoner. Det har også en blenderring som imidlertid ikke kan låses på A-innstillingen, men den siste biten mellom 16 og A går så stramt at det i praksis virker like godt. Alt i alt er det et virkelig attraktivt objektiv for seriøs fotografering.

Konklusjon

Sonys nye 24 mm F1.4 er fire ganger så lysfølsomt som Sonys større, tyngre og dyrere 24–70 mm F2.8. Lås Det er ingen lås på blenderringen, men fra F16 til A går den stramt. Fleksibel Knappen for fokuslås kan endres til andre funksjoner.

Spesifikasjoner

Merke
Sony