Sony FE 35 mm F1.8

Det nye 35 mm-objektivet til Sonys speilløse systemkameraer med fullformatbrikke er et perfekt objektiv for landskap, gatefoto og portretter. Dessuten balanserer det perfekt på A7-kameraene.

av Poul Siersbæk #Objektiv #Sony
9.0

Det nye 35 mm-objektivet til Sonys speilløse systemkameraer med fullformatbrikker er perfekt til landskap, gatefoto og portretter. Det balanserer perfekt på de speilløse Sony A7- kameraene, designet er enkelt, og objektivet har kraftig værtetting. På siden av objektivet er det en praktisk programmerbar knapp så man f.eks. låser fokus med et trykk. Ellers jobber autofokus raskt, lydløst og nøyaktig. Største blender er F1.8, og det høres kanskje ikke imponerende ut, men da vi sjekket bildekvaliteten, var det faktisk vanskelig å se noen grunn til å gå for F1.4-versjonen, som koster det dobbelte. Bakgrunnssløringen på F1.8 er nemlig utrolig pen og silkemyk. Dessuten er detaljnivået veldig godt. Selv når vi knipset med Sony A7R IV, som med sine 60,2 megapiksler burde avsløre svakhetene, er detaljnivået imponerende flott. Det blir god skarphet fra midten av bildet til hjørnene allerede fra F2.8, og den synker fra F16. Det blir litt vignettering på full blender, som forsvinner fra F4.0. Fargefeil og fortegning er godt under kontroll. For et F1.8-objektiv er imidlertid er prisen noe høy.

Conclusion

Bakgrunnssløringen på F1.8 er utrolig fin og silkemyk. Dessuten er detaljnivået og skarpheten veldig god. For et F1.8-objektiv er prisen noe høy.

Spesifikasjoner

Merke
Sony