Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

En hel kilo lettere enn konkurrentene, utrolig ­rask fokusering og nydelig bakgrunnssløring. Den høye prisen gjør at objektivet er utenfor rekkevidde for de fleste entusiaster.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Sony
9.0

De siste årene har Sony utfordret posisjonen til Canon og Nikon ­på fullformatmarkedet med de speilløse ­systemkameraene og tilhørende FE-objektivene sine. Det siste framstøtet er supertele­objektivet 400 mm F2.8, som skal friste profesjonelle sports- og dyrefotografer. Det skal være sagt at produsenten bare ga oss en snau time med dette objektivet, og derfor har vi ikke ­kunnet ­teste alle funksjonene. Likevel er vi begeistret – særlig over ­vekten på 2,89 kilo, noe som gjør objektivet til den ­letteste 400-millimeteren for fullformat noensinne. I tillegg er elementene i ­objektivet plassert slik at det er tyngst i den enden som sitter på ­kameraet. Vekten, designet og bildestabiliseringen gjorde det derfor mulig for oss å ta anstendige ­resultater ­håndholdt, selv på 1/60 sekund. Men det er ingen tvil om at hvis man skal ­fotografere i flere timer, er det behov for en monopod.
På full blender leverer FE 400 mm F2.8 en flott uskarphet i bakgrunnen, og det sammen med et høyt skarphets- og kontrastnivå. Autofokus tar lynraskt tak og har ingen problemer med å holde tritt med Sony A9s hastighet på 20 bilder pr. sekund. Alt i alt snakker vi om et helt sublimt objektiv. Men til en pris på cirka 120 000 kroner hadde vi heller ikke forventet noe mindre.

Konklusjon

Alt i alt snakker vi om et helt sublimt objektiv. Men til en pris på cirka 120 000 kroner hadde vi heller ikke forventet noe mindre.

Spesifikasjoner

Merke
Sony