Tamron 17-35mm F2.8-4.0 Di OSD

Et av få zoomobjektivene det gir mening å bruke på både fullformat og APS-C. Svært raske motiver krever enda kjappere autofokus enn det 17–35-eren kan levere.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Tamron
8.7

Tamrons nye 17–35-millimeter er en vidvinkelzoom uten bildestabilisering til Canons og Nikons fullformat-speilreflekskameraer, som primært henvender seg til landskaps- og arkitekturfotografer. Til tross for den gode lysstyrken er objektivet så kompakt og lett at det faktisk gir mening å bruke det på både fullformat og APS-C, hvor det blir en ­normalzoom. Det balanserte også godt på både Nikon D500 med APS-C-brikke og D850 med fullformatbrikke. Objektivet er værtettet og virker velkonstruert. Den lydløse autofokuseringen er god, men ikke like rask som de beste.
Lysstyrken er F2.8 på opptil 20 mm og ligger deretter på F3.5 på 28 mm og på F4.0 på 35 mm. På kritiske motiver, f.eks. arkitektur, kan du se litt fortegning på de ytterste ­brennviddene, men ikke ellers. På et kamerahus med fullformat kan man se litt uskarphet og ­vignettering i kantene på full blenderåpning, men ved nedblending er kvaliteten ­ganske god. Igjen vil svakhetene bare sjelden ha noen praktisk ­betydning. På et APS-C-kamera blir kanter og hjørner beskåret, og svakhetene blir usynlige.

Konklusjon

På et APS-C-kamera blir kanter og hjørner beskåret, og svakhetene blir usynlige.

Spesifikasjoner

Merke
Tamron