Tamron 24mm F2.8 Di III OSD M1:2

Tamron har lansert tre nye prime-objektiver til Sonys fullformat-systemkameraer, blant annet dette 24mm-objektivet til f.eks. landskap og reportasje.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Tamron
8.6

Tamron har lansert tre nye objektiver med fast brennvidde til Sonys fullformat-systemkameraer, blant annet dette 24mm-objektivet til f.eks. landskap og reportasje. Objektivet virker stort i forhold til den lille frontlinse, men produsenten har valgt at alle objektiver i serien skal ha en diameter på 67 mm. Autofokus er både tregere og mer bråkete enn på zoomobjektivene, og fokusringen er løs, noe som gjør det vanskelig å fokusere manuelt nøyaktig. Til gjengjeld er skarpheten eksepsjonell fra full blender – også ut i hjørnene. Det blir vignettering på de største blenderåpningene, hvilket er normalt, og den forsvinner fra F5.6. Det blir også synlig fortegning, men det korrigeres automatisk i kameraet. Prisen er fornuftig, men på visse punkter er objektivet også litt ribbet.

Conclusion

Skarpheten er eksepsjonell fra full blender. Det blir synlig fortegning og vignettering, men det korrigeres automatisk i kameraet.

Spesifikasjoner

Merke
Tamron