Tamron 70-210mm F4.0 Di VC USD

Nedblendet får du god bildekvalitet fra denne kompakte telezoomen. Bildestabiliseringen er ekstremt effektiv. Vi har sett bedre autofokus og bildekvaliteten full blender, og stativfoten, som hadde fordyret objektivet med maks 150 kroner, koster 1599 kroner.

#Objektiv #Tamron
8.0

Tamrons nye objektiv på 70–210 mm passer først og fremst til Canons og Nikons fullformat-speilreflekskameraer. Imidlertid er det minst like interessant for APS-C-kameraene deres, hvor zoomområdet tilsvarer rundt regnet 100–300 mm. Dette kommer av at zoomen på største blender på fullformat har en del vignettering, men den er ikke synlig på APS-C-­modellene siden hjørnene i bildet ikke kommer med på det mindre formatet.
Skarpheten som objektivet leverer er best rundt 140 mm og svakest på 200 mm. Under alle ­omstendigheter får du et ­skarpere ­bilde på alle brennvidder ved å blende ned til F5.6.
VC står for Vibration Compensation, og bildestabiliseringen fungerer veldig godt. USD angir at zoomen har lydløst autofokus. Det fungerer godt, men ikke så raskt som på de beste. På ­Canon-kameraet vårt slet autofokus med å få tak i og holde følge med motiver i rask bevegelse, mens roligere ­motiver ikke var noe problem. Det følger med en god motlysblender, men dessverre er en stativfot dyrt tilbehør. ­Objektivet er kompatibelt med Tamrons telekonvertere på 1,4x og 2,0x. I bruk er objektivet lett og ­behagelig å jobbe med, og ikke minst rundt F5.6-F8.0 leverer det både skarpe og flotte bilder.

Konklusjon

I bruk er objektivet lett og ­behagelig å jobbe med, og ikke minst rundt F5.6-F8.0 leverer det både skarpe og flotte bilder.

Spesifikasjoner

Merke
Tamron