Tamron AF 18-200mm F3.5-6.3 XR Di II LD Aspherical [IF] MACRO

En velkjent tommelfingerregel sier at man får det man betaler for. Det gjelder normalt sett også når det kommer til fotoutstyr, men det er unntak, slik som dette Tamronobjektivet vi tester her.

#Objektiv #Tamron
8.6

En velkjent tommelfingerregel sier at man får det man betaler for. Det gjelder normalt sett også når det kommer til fotoutstyr, men det er unntak, slik som dette Tamronobjektivet vi tester her. Den billige superzoomen har en god skarphet i bildemidten over hele området. Hjørnene er ikke fullt så skarpe på full blender, men på F8.0 er skarpheten riktig flott over hele bildeflaten. På 18mm er det synlig tønnefortegning, og allerede fra omkring 80mm blir det til putefortegning, men det er sjelden så ille at det sjenerer, og skulle det bli et problem kan begge deler korrigeres i bildebehandlingen. Det er også svake tegn på kromatisk aberrasjon, altså fargestikk i overganger mellom lyst og mørkt. Autofokushastighet var tidligere et problem med Tamron-objektiver, men dette objektivet stilte skarpt like raskt som de to originale, men kan ikke etterfokuseres manuelt.
Objektivet ligner nøyaktig hva det er, nemlig et billig Tamron-objektiv. Det har en beskjeden finish, og fatningen er av plast. Den vil muligens bli raskere slitt, men i testperioden ga det ingen problemer og bidro samtidig til å holde vekten nede. Tamron gir fem års garanti. Den billige versjonen som vi tester her, har ikke fokusmotor og krever altså at kameraet klarer oppgaven.
Modellen fås imidlertid også med motor.

Konklusjon

Både når det gjelder bildekvalitet og fokushastighet, er dette lille objektivet fra Tamron nærmest like bra som de tre ganger så dyre Sony-objektivene og blir dermed testvinner.

Spesifikasjoner

Merke
Tamron