Tamron SP 15-30mm F2.8 Di VC USD

Bildekvaliteten holder tritt med – eller overgår også – langt dyrere objektiver. Du tenker deg om en ekstra gang før du legger en så stor og tung zoom i fotovesken.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Tamron
9.0

En supervidvinkelzoom gir helt nye bildemuligheter, ikke minst innen sjangre som landskap, arkitektur og reportasje. Det er to grunner til at den nye 15–30-millimeteren fra Tamron til
Canon og Nikons fullformatkameraer er spennende.
For det første er den knivskarp, og for det andre er den billig. Konkurrentene fra Canon, Nikon og Sigma koster fra rundt 12 000 kroner og oppover. Til tross for den gode lysstyrken er skarpheten selv på full blender svært god over hele zoomområdet. Det blir nærmest ingen vignettering, noe som ofte er et problem med denne objektivtypen, og det blir bare moderat fortegning på 15 mm. Autofokus fungerer godt og lydløst, og objektivet har bildestabilisering tilsvarende 4,5 trinn. Med 14,5 centimeter og 1,1 kilo er det litt av en plugg. Motlysblenderen er integrert, og det følger med et futteral. Vi testet på Nikon D850 uten problemer. På Nikon Z 7 med FTZ-adapter fungerte det ikke. Tamron forteller at de jobber med saken.
Zoomringen går samme vei som på Nikons originalobjektiver, mens fokusringen går motsatt vei. På Canon-kameraer er det omvendt. Hvis du registrerer kjøpet hos Tamron, får du utvidet garantien på objektivet til fem år.

Konklusjon

Hvis du registrerer kjøpet hos Tamron, får du utvidet garantien på objektivet til fem år.

Spesifikasjoner

Merke
Tamron