Tokina 50mm F1.4 FF Opera

Tokinas nye 50 mm F1.4 fås til Canons og Nikons speilrefleks­kameraer, men med en matchvekt på en snau kilo gir det bare mening å bruke objektivet på fullformat.

av Utstyrsguiden #Objektiv #Tokina
8.9

Tokinas nye 50 mm F1.4 fås til Canons og Nikons speilrefleks­kameraer, men med en matchvekt på en snau kilo gir det bare mening å bruke objektivet på fullformat. Der Canon og Nikons ­tilsvarende, men mer primitive, objektiver nøyer seg med en oppbygging bestående av åtte linser, inneholder Tokinaen hele 15. Dette gjør objektivet større og tyngre, men det betyr også at bildekvaliteten er fremragende allerede fra full blenderåpning.
Vi testet objektivet på et Nikon-kamera, og i midten var skarpheten på topp i midten allerede fra full blender. På F4.0 er også hjørnene på toppnivå. Autofokus jobber raskt og lydløst, og det er mulig å fokusere ned til 40 cm. Objektivet har ikke bildestabilisering, men det har heller ikke f.eks. Sigmas ­tilsvarende 50 mm F1.4 Art, og generelt er objektivet litt bedre enn ­Sigmas, særlig på de største ­blenderåpningene. Opera er Tokinas objektiver i absolutt toppklasse, og materialer,
design og finish lever virkelig opp til dette.

Konklusjon

Opera er Tokinas objektiver i absolutt toppklasse, og materialer,
design og finish lever virkelig opp til dette.

Spesifikasjoner

Merke
Tokina