Zeiss Otus 1.4/55 ZE

Zeiss kaller denne optikken for verdens beste, og bildekvaliteten er så sannelig også fantastisk. Likevel er det ikke bare prisen som er avskrekkende.

#Objektiv #Zeiss
8.8

Prisen virker ekstravagant og vekten runder ett kilo, men du får et opptisk mesterverk av en ekstremt høy kvalitet. Otus er knivskarpt på full blender F1.4, og det er uvanlig at detaljene ikke blir skarpere av å blende ned til f.eks. F2.8, så Otus imponerer oss veldig. Skarpheten holder helt ut i kantene og dessuten er fortegningen beskjeden. Da bakgrunnsuskarpheten samtidig er bløt og fin har Zeiss skapt den ultimate optikken for portretter. Det er noe vignettering når du fotograferer på f.eks. F1.4 og F2.0, men ikke så det forstyrrer bildene. Objektivet byr likevel på én vesentlig utfordring utover den ville prisen – som er bare manuelt fokus. På et full-frame-kamera med en stor optisk søker er det relativt lett å se om fokuset er lagt riktig, og fokusringen kjører fint og korrekt. Samtidig sier kameraet i fra når du har oppnådd fokus, så det er langt fra så vanskelig å få skarpe bilder som du kanskje skulle tro. Men det er en utfordring å ta portrettbilder av f.eks. mindre barn
som ikke sitter helt stille.

Konklusjon

Hvis du leter etter den ultimate optikken til portrettbilder hvor bildekvaliteten skal være perfekt, kan du avslutte søket. Det krever en god søker, stillestående motiver og tålmodighet til å fokusere manuelt, og den høye prisen krever at du vinner i lotto.

Spesifikasjoner

Merke
Zeiss