ACDSee 16

Det er forholdsvis smått med nyheter i den nyeste versjonen av organiserings- og bildebehandlingsprogrammet, men én ting gjør det enda enklere å ha oversikten over bildene sine.

#Program #ACDsee
8.6

ACDSee er i særklasse når man skal se igjennom bilder, og det gjelder også for den nye versjon 16. Det går lynraskt, og det er enkelt å kategorisere bildene ved hjelp av tastatursnarveier underveis. Som noe helt nytt får du nå presentert de viktigste fotoinnstillingene i et samlet lite felt, slik at du straks kan se f.eks. ISO, blender og lukkertid samt brennvidde med mer når man har markert et bilde. Her er akkurat de opp
lysningene fotografen trenger, og vinduet er oversiktlig og greit, så takk for det.
Det har vært kartfunksjon i et par generasjoner av programmet, men nå kan man også gjøre såkalt omvendt geokoding. Via det innebygde kartet plasserer man et bilde ved f.eks. den bygningen hvor det ble tatt, og med et klikk på Reverse Geocode, henter ACDSee opplysninger om land, by, vei med mer, som skrives inn i filens metadata. Det er smart. På bildebehandlingssiden er det noen få tillegg. Man kan f.eks. opprette en forløpsmaske til å gjøre en himmel mørkere med, men den er ikke helt intuitiv.

Konklusjon

Et svært godt valg til organisering av jpeg-bilder, og slår Elements’ Organizer med flere lengder. Det er glimrende til gjennomsyn, og nå er det blitt lettere å få oversikt over de viktige innstillingene. Bildebehandlingsdelen er brukbar, men ikke så god som i Elements.

Spesifikasjoner

Merke
ACDsee