ACDSee Photo Editor 6

Det har gått fem år siden forrige versjon av bildebehandlingsprogrammet. Har det vært verdt ventetiden?

#Program #ACDsee
7.2

Firmaet bak er best kjent for sine gode organiseringsprogrammer, mens Editor er rendyrket bildebehandling. Man kan arbeide med raw-
filer, men det er flere sekunders ventetid før justeringer vises på bildet. I tillegg virker programmet ikke som en ekte raw-konverter, men later til å arbeide på en konvertert kopi av filen. Derfor fikk vi samme resultatet når vi jobbet med det samme bildet i en tiff- og en raw-versjon, og hvitbalansen står alltid på 5000 kelvin uansett innstilling i fotograferingen.
Med den nye funksjonen Advanced Lighting kan man justere forholdet mellom høylys og skygger, men man må justere på to glideknapper når man f.eks. demper skyggene, i stedet for bare én. Man kan klikke på et skyggeområde i bild­et og trekke opp for å lysne. Det er smart nok, men vil man dempe høylys, må man i stedet høyreklikke og trekke ned. Det er ikke særlig intuitivt. Med Advanced Color kan man justere farger direkte på bildet. Det er enkelt og smart, og her trenger man ikke bruke høyreklikk.

Konklusjon

Det er gode muligheter for å justere lys og farger, men brukersnittet er rotete, og funksjonene er ikke intuitive. Man kan jobbe med raw, men det er ingen ekte raw-konverter. Vi holder oss til ACDSees organiseringsprogrammer, som inneholder flere av de samme mulighetene.

Spesifikasjoner

Merke
ACDsee