ACDSee Pro 6

Den profesjonelle utgaven av ACDSee har fått nye justeringsmuligheter. Men kan programmet hamle opp med Lightroom?

#Program #ACDsee
8.9

Dette programmet, som langt på vei er en konkurrent til Photoshop Lightroom, er spesielt kjent for sin lynraske organiseringsdel. Den nye versjonen byr på forbedringer med f.eks. hierarkiske søkeord. Her kan man opprette en rangorden, hvor landenavnene ligger øverst og under bynavn. I tillegg kan man tilføre severdigheter. Når man senere legger til navnet på severdigheten til et bilde, sørger ACDSee Pro for å legge til bynavn og land. Det er smart. Vi hadde likevel gjerne sett at ordene automatisk ble skrevet inn i IPTC-data, som kan brukes på tvers av programmer. Det kan likevel ordnes med en forhåndsinnstilling som legger søkeordene til IPTC-data.
I redigeringsdelen er det nå en justeringspensel, så man f.eks. kan male en mørkere eksponering eller mer kontrast på deler av bildet. Dessverre kan man ikke male med en annen hvitbalanse, slik man kan i f.eks. Lightroom 4. Støy-fjerneren er også blitt forbedret, akkurat som mulighetene ved svart-hvitt-konvertering.

Konklusjon

Forbedringene er først og fremst skjedd i redigeringsdelen, som er utmerket, men fortsatt ikke helt på nivå med Lightrooms. De hierar-
kiske søkeordene gjør den allerede suverene organiseringsdelen enda bedre. Prisen er fin.

Spesifikasjoner

Merke
ACDsee