ACDSee Pro 9

Forrykende organisering

#Program #ACDsee
8.6

Bildebehandlingsdelen i ACDSee Pro 9 er fordelt i to moduler med forskjellige funksjoner, noe som er litt forvirrende. I modulen Edit kan man nå lage Actions av trinn med bildebehandling, som man kan bruke på andre bilder. Det har også kommet en funksjon for å fjerne dis i bildene. Den er ok, men vi liker Lightroom bedre, siden den i større grad lar områder uten dis være i fred. I modulen Develop har det kommet automatisk korreksjon av objektivfeil, som retter fortegning og tar hensyn til hvilket kamera og objektiv man har brukt. Det fungerer godt, men man må selv velge objektivet fra en lang liste. Dessuten blir vignettering ikke rettet, så her må man derfor fjerne mørke hjørner manuelt.
Vi har lenge vært begeistret for ACDSee Pros fremragende organiseringsdel, som er lynrask, og det er vi fortsatt. En spesiell modul som heter Photos er ny, hvor man får et overblikk over hele fotosamlingen fordelt på år, måneder eller dager, alt etter hva man velger. Det fungerer veldig bra. Nå kan man også lage bildesamlinger, kalt Collections, hvor man kan samle bilder fra forskjellige mapper.

Konklusjon

Enormt god organiseringsdel, som er rask og nå gir mulighet for enda bedre overblikk over fotosamlingen.
Bildebehandlingen er fordelt på to moduler, noe som er forvirrende. Det er mange muligheter, men ACDSee gjør det ikke så bra som f.eks. Lightroom.

Spesifikasjoner

Merke
ACDsee