Adobe Lightroom mobile

Med den mobile utgaven av Lightroom kan du nå utføre justeringene på raw-filene mens du er på farten. Det fungerer fantastisk, men på ett felt skuffer den første utgaven oss.

#Program #Adobe
8.8

Adobe har gjort et forrykende trekk ved å gi ut Lightroom som app på iPad, og den fungerer svært godt. Når man har logget på med Adobe-kontoen, må man bare velge ut de bildene man vil arbeide med på datamaskinen, under Collections, hvorpå de automatisk overføres til iPad-en. Raw-filer konverteres til versjoner med en lavere oppløsning, og det er en genial løsning, for det gjør det helt smertefritt å bildebehandle dem på et nettbrett. Man kan utføre alle de enkle justeringene kjent fra panelet Basic, og de synkroniseres tilbake til Lightroom uten inngripen. Det er elegant. Man kan få vist et histogram samt sjekke for utbrente høylys og skygger, noe som er til stor hjelp. Organisering er derimot mer skuffende, for man kan hverken tilføye antall stjerner eller nøkkelord. Det bør Adobe få innebygget raskt, før den nye appen for alvor kan brukes til å få styr på bildesamlingen. Det er gratis hvis du er medlem av Creative Cloud, ellers koster pakken med Lightroom 5 og Photoshop CC 93,75 kroner i måneden.

Konklusjon

Idéen med Lightroom mobile er genial, og det er utførelsen også et langt stykke på vei. Brukervennligheten og hastigheten er på topp, men den manglende muligheten for å tilføre nøkkelord irriterer. Appen gjør pakken med Lightroom og Photoshop til et enda bedre kjøp.

Spesifikasjoner

Merke
Adobe