Adobe Photoshop CC

Den nyeste versjonen av Photoshop er den hittil beste med nye funksjoner, som f.eks. gjør bildene dine enda skarpere. Den mest fundamentale nyheten har imidlertid ikke noe med bildebehandling å gjøre.

#Program #Adobe
9.1

Alt er som før, på en positiv måte. Photo­shop ligner fremdeles på seg selv, og du kan fortsatt jobbe akkurat som du pleier, med drysset av nyttige og sterke nyheter som alltid følger med enhver oppdatering av verdens beste program laget for bildebehandling.
Blant flere viktige nyheter er et forbedret Smart skarphet-filter for å øke skarpheten. I tidligere versjoner kunne det gå hardt ut over detaljer og ensartede flater når man tro til for mye med skarpheten, men med den nye versjonen blir resultatene markant penere enn før. Det er også blitt mulig å interpolere bilder opp i større størrelse uten synlig kvalitetstap, og så er den allerede fremragende raw-konverteren blitt styrket med en Flekkfjerningspensel og en automatisk funksjon til å rette skjeve horisonter. Dessuten har ytelsen også blitt bedre. Det
merker man spesielt med Gjør uskarp og Gjør flytende-funksjonene, hvor justeringene nå oppdateres like raskt som med andre verktøy.
Den nye og med spenning imøtesette funksjonen Ristereduksjon, som kan få slørete bilder til å se skarpere ut, virker til tider fremragende, men kan også skape pikseleringer. Det er grenser for hvor mye uskarphet nyheten kan redde, men mange av de bildene vi tidligere måtte
kassere, kan nå gjøres brukbare.

Billig å komme i gang

Forøvrig er det en rekke andre forbedringer i CC, som f.eks. et meget nyttig filter som åpner et lag i raw-konverteren, så man får adgang til alle funksjonene. Den dårlige nyheten er at vi opplevde Photo­shop CC som den hitttil mest ustabile versjonen. Adobe er oppmerksomme på problemet, og lover at det blir rettet. Det har
derfor ikke fått innflytelse på karakteren vår.
Den mest grunnleggende nyheten er at man ikke lenger kan kjøpe Photoshop, men betaler en månedlig sum. Tre års leie tilsvarer det en norsk utgave av Photoshop kostet tidligere, og det synes vi er en ganske fair pris.

Konklusjon

Photoshop har bestandig vært verdens beste bildebehandlingsprogram, og med de nye funksjonene og forbedringene ligger Photoshop CC fortsatt suverent i tet. Det gjelder spesielt når bildene skal gjøres skarpere. Abonnementskonseptet gjør det nå mulig å jobbe med det nyeste Photoshop uten å være nødt til å først betale flere tusen kroner.

Spesifikasjoner

Merke
Adobe