Adobe Photoshop Elements 11

Den store nyheten i versjon 11 er et annerledes brukersnitt, som på de fleste punkter er forbedret i forhold til forgjengeren.

#Program #Adobe
9.0

Det er summen av en lang rekke kraftige egenskaper som nok en gang gjør Elements til testvinner. Ikke minst når man nettopp har arbeidet med et av de andre programmene, setter man for alvor pris på de mange glimrende funksjonene. Her er både de klassiske verktøyene og intelligente funksjoner som f.eks. Recompose Tool, som gjør det lekende lett å endre dimensjonene på et bilde uten at det påvirker hovedmotivet. Her er det i tillegg en glimrende funksjon til å arbeide i lag og en svært god raw-konverter til entusiasten. Den er testens beste. Til begynneren er det en logisk og effektiv Quick-funksjon som gjør det enkelt og raskt å forbedre bildene sine. Den store nyheten i versjon 11 er et annerledes brukersnitt, som på de fleste punkter er forbedret i forhold til forgjengeren. Det er likevel fortsatt rom for forbedring. Noen funksjoner, som f.eks. fremvising, er pinlig primitive, og man får fortsatt ingen Curves-funksjon til å styre lys og kontrast helt presist. Man kan ikke skanne inn bilder i bildebehandlingsdelen uten å installere en plug-in først – ellers må det gjøres via Organizer. Det er for dårlig at Adobe ikke tilbyr en norsk versjon. Det avgjørende er likevel at Elements gir entusiasten de beste verktøyene til bildebehandling.

Konklusjon

Elements vinner fortjent, fordi det ganske enkelt fortsatt er det beste programmet til bildebehandling for både begynneren og fotoentusiasten. Man får mye for pengene.

Spesifikasjoner

Merke
Adobe