Adobe Photoshop Elements 12

Der Elements opprinnelig ble solgt som en neddtonet Photoshop, sikrer Adobe med den nye versjon 12, at det fortsatt er intet mindre enn et glimrende bildebehandlingsprogram til en fornuftig pris.

#Program #Adobe
9.0

Hvis du ikke har et bildebehandlingsprogram og vurderer om du skal investere i Elements 12, så er svaret klart ja. I liket med sine forgjengere gir den nye versjonen av Elements forrykende muligheter til en overkommelig pris. Det er et program du vil kunne utvikle deg langt med.
Hvis du allerede har versjon 10 eller 11 og stiller det samme spørsmålet, kommer svaret an på tre ting. For det første oppdaterer Adobe bare raw-konverteren til de nyeste versjonene av Elements. Bruker du raw og får et nytt kamera, er du nødt til å oppgradere. For det andre gir Elements nå adgang til Content Aware Move og Straighten. Det vil si at Elements automatisk og overraskende presist selv fyller ut huller i bildeflaten når man f.eks. retter en skjev horisont. Begge funksjoner er godt egnet for entusiasten. For det tredje kan du nå dele bildene dine
direkte på Flickr, Twitter og Facebook.
Har du Lightroom, vil du også sette pris på Elements, som ikke er så god til å arkivere, presentere og raw-behandle, men er bedre til å arbeide med tekster og markeringer med mer.
Programmet er oppdelt i tre deler. Quick er til familiefotografens raske korrigeringer, Guided leder brukeren igjennem ganske avanserte bildebehandlingsoppgaver, og Expert gir tilgang til 99 prosent av de funksjonene selv en
krevende profesjonell fotograf får bruk for.

Glimrende verktøy

Elements’ raw-konverter minner om den som sitter i den profesjonelle Photoshop CC, bare med litt færre innstillingsmuligheter. Dessuten gir Elements tilgang til å arbeide i lag, noe som er uunnværlig til bildebehandling.
Oppfyller 12-eren alle våre ønsker til en ny Elements? Ikke helt. Man kan fortsatt ikke lage fremvisninger i HD-kvalitet. I tillegg burde programmet være på norsk, og for noen vil det være upraktisk at Elements ikke lenger fås på dvd. Det er likevel positivt at programmet kan kjøpes for en rimelig penge og ikke må leies.

Konklusjon

Den årlige oppdateringen fikk Elements enda et skritt videre mot perfeksjon. Den flotte karakteren skyldes ikke de forholdsvis beskjedne nyhetene. Den skyldes at Elements fortsatt er et både fremragende og brukervennlig program som alle, helt fra den famlende nybegynneren til den halvprofesjonelle entusiasten kan ha svært stor glede av.

Spesifikasjoner

Merke
Adobe