Adobe Photoshop Elements 2020

Nok en gang har Adobe lagt til avanserte effekter som du kan legge til med ett klikk, i en ny versjon av Photoshop Elements.

#Program #Adobe
8.9

Nok en gang har Adobe lagt til avanserte effekter som du kan legge til med ett klikk, i en ny versjon av Photoshop Elements. I 2020-versjonen er den kunstige intelligensen blitt forbedret så den kan automatisere flere handlinger enn før. Det gjelder for eksempel den nye funksjonen Colorize Photo. Her fargelegger Elements et gammelt svart-hvitt-bilde lynraskt. Resultatet er svært naturtro. Også den nye Select-funksjonen gjør det lett å markere et motiv hvis man f.eks. vil endre eksponering i forgrunnen eller bytte ut bakgrunnen. Selv om funksjonen er god, kniper det på krevende kanter med f.eks. strittende hår. Funksjonen Smooth Skin, som kan fjerne uren hud, er også ny. Bruker man den forsiktig, får man faktisk et overraskende godt resultat. Det er altså gode muligheter for alle som vil slippe billig unna bildebehandlingen.

Krevende fotografer som vil ha større presisjon, kan velge modulen Expert, hvor man f.eks. kan jobbe i lag. I denne modulen har Elements mye til felles med storebroren Photoshop. Man kan også glede seg over en av de mest habile raw-konverterne på markedet, som oppdateres jevnlig med de nyeste kameraprofilene. Den gir færre justeringsmuligheter enn storebroren, men alt det grunnleggende er der, og når eksponering, farger, støy og skarphet skal styres på plass, er den nedskalerte Camera Raw i toppklasse. Organiseringsdelen Organizer er også fortsatt utrolig god med mange automatiserte funksjoner som gjør det lett å finn fram til blinkskuddene sine. For snaue 500 kroner ekstra får man også med Premiere Elements 2020 til video.

Konklusjon

Har en god og oppdatert raw-konverter. Gode resultater med få klikk når det må gå fort. Virkelig god brukervennlighet og god hastighet.
Select-funksjonen er ikke helt nøyaktig. Vi savner justering med kurver.

Spesifikasjoner

Merke
Adobe