Adobe Photoshop Lightroom 5

Raw-konverter-motoren er nærmest identisk i Adobes tre Photoshop-programmer, og resultatet ble glimrende, både med hverdagsmotivene våre og med testtavlene, hvor det var spesielt imponerende hvor flott Lightroom kunne korrigere for fem blenderes undereksponering.

#Program #Adobe
9.0

Lightroom er et program til profesjonelle og entusiaster, som både fungerer som arkiveringsprogram og bildebehandler. Det er det raske programmet som er gull verdt hvis du har flere hundre bilder som skal sorteres i en fei. Det arbeider like gjerne i jpeg og raw, og i motsetning til Photoshop og Elements er det ikke først en raw-konverter som må åpnes. Jpeg og raw håndteres på akkurat samme måte. Raw-konverter-motoren er nærmest identisk i Adobes tre Photoshop-programmer, og resultatet ble glimrende, både med hverdagsmotivene våre og med testtavlene, hvor det var spesielt imponerende hvor flott Lightroom kunne korrigere for fem blenderes undereksponering.
Lightroom kan kjøre på to skjermer, og det virker fint under raw-konvertering, der du f.eks. kan ha bildet oppe og zoomet inn til 100% på den sekunderundære skjermen, så du lynraskt kan sjekke om det f.eks. kommer korn med den innstillingen du er er i ferd med å foreta. En av de praktiske detaljene er at det automatisk kommer opp et nett med verktøy når man har bruk for dem, som f.eks. ved oppretting av styrtende linjer. Det er også automatisk korreksjon av objektivfeil, og Adobe oppdaterer raskere med ny kameraer og objektiver enn noen annen produsent. Lightroom har falt dramatisk i pris.

Konklusjon

Vi hadde ventet at Adobe ville komme til kort mot DxO og Capture One, men med sin eminente motor, som er felles med Camera Raw i Photo-shop CC, leverte Lightroom helt klart testens
flotteste bilder.

Spesifikasjoner

Merke
Adobe