Alien skin Exposure 5

Exposure tilfører effekter fra analoge filmer. Brukersnittet er nytt, og programmet virker nå både som et selvstendig program og sammen med f.eks. Lightroom.

#Program #Alien skin
8.6

Av og til kan man savne litt tekstur og skjevhet i fargene når man bildebehandler, og da er det kjekt med et program som Alien Skin Exposure 5. Femte versjon byr på mer enn 100 forskjellige filmeffekter som man med få klikk kan påføre bildene sine. Brukersnittet er blitt forandret totalt, noe som er helt flott, og det nye utseendet minner om Lightrooms.
Som noe nytt er man ikke lenger nødt til å installere programmet som en plug-in til Photo-shop og Elements. Det kan kjøres selvstendig, og det virker fortsatt som plug-in til Elements og Photoshop og nå også til Lightroom og Aperture. Det er smart at oversiktlige miniatyrbilder viser hvordan de forskjellige effektene vil se ut på det aktuelle bildet. Man kan samtidig tilføre effekter som støv, riper og flossy rammer til bildene sine, hvis nostalgien griper en for alvor. Alien Skin Exposure har aldri vært lettere å gå til enn i denne femte versjonen, der det også er enkelt og raskt å lagre sine egne innstillinger, slik at de kan brukes igjen.

Konklusjon

Exposure 5 har fått et nytt og svært intuitivt brukersnitt, så det er enda lettere å påføre analoge filmeffekter til digitale bilder. Om man liker gamle svart-hvite Kodak-filmer, fargemettede dias fra Fuji eller surrealistiske farger med Polaroid, så finnes de her.

Spesifikasjoner

Merke
Alien skin