anm_alienskin_01

Alien Skin Exposure X3

Hakk i hæl på Lightroom

av Utstyrsguiden #Program #Alien skin
8.7

Opprinnelig produserte amerikanske Alien Skin program-
tillegg for blant annet Photoshop, men Exposure er et ekte bildebehandlingsprogram for både organisering og bildebehandling. Begge deler er utvidet siden forgjengeren, X2. Som i Lightroom blir jpeg-filer og RAW-bilder behandlet på samme måte, og X3 imponerer ved å være oppdatert med RAW-profilene til de nyeste kameraene. Oppsettet er svært likt Lightroom – bildet i midten, bildebehandlingsverktøy på høyre side og en drøss forhåndsinnstillinger til venstre.
Skyveknappene er enkle å jobbe med, og alt det grunnleggende er der, slik at du enkelt kan justere for eksempel eks­ponering og farger. Det er mange effekter, men vi savner funksjoner som HSL, perspektivkorrigering, avansert støyreduksjon og Lightrooms lekre layout for utskrift og nett. Her virker Alien Skin Exposure 3 en del mer ribbet enn konkurrenten. Det har en lagfunksjon, men den er primitiv og har for eksempel ikke justeringslag.
Alien Skin har ikke helt glemt dette med programtillegg, for i tillegg til å være et selvstendig program kan Exposure X3 installeres som plug-in for Photoshop CC og Lightroom CC Classic, noe som er en god kombinasjon.

Konklusjon

Et reelt alternativ til Lightroom. Det er verdt å teste den kostnadsfrie prøveversjonen.
Exposure X3 har ikke samme herlige muligheter for layout av utskrifter som Lightroom.

Spesifikasjoner

Merke
Alien skin