Anthropics Technology Landscape­Pro

Tungvinn behandling

#Program #Anthropics
7.0

Anthropics Technology Landscape­Pro kan kjøres som et selvstendig program eller som et programtillegg for Photoshop. Programmet finnes i to versjoner. En standardversjon for jpeg, og Studio-versjonen som også kan jobbe med raw-filer. Når du har åpnet bildet ditt, får du forskjellige keywords, eller emneord. Alt er på engelsk, som f.eks. sky og grass, og disse emneordene drar du ut til det passende stedet på bildet. Deretter lager LandscapePro en maske for det gjeldende emneordet. Det er ikke nøyaktig, men man kan tilpasse maskeringen ved å trekke med musen i området emneordet markerer, helt til det som skal maskeres er nøyaktig avgrenset. Når det er på plass, kan man dra forhåndsinnstillinger ned over landskapet, noe som tilfører diverse effekter, som f.eks. kveld, uvær eller sommerdag. Med skyve-
knappene kan man også redigere delene av bildet man har markert. Det fungerer svært fint på bilder med klare avgrensninger. Hvis det er bølger, blader, skyer, trær eller annet i landskapsbildene dine, sliter programmet kraftig med å lage de pene maskene som er så avgjørende for resultatet. Dessuten kan man jobbe spesifikt med detaljer som himmel og gress samt rette opp skjeve horisonter. Vi kan nok ha sansen for idéen med programmet, men vi må gi ”tommel ned” likevel. Det er langt enklere å lage de forskjellige effektene i vanlige bildebehandlingsprogrammer, i
stedet for å slåss med dette programmet.

Over forhåndsinnstillinger og verktøy, som ligger på programmets venstre side, akkurat som verktøykassen i Photoshop, er det et sett med knapper som gjør det mulig å klikke seg fram og tilbake i handlingene man har utført. Dessuten er det en knapp som gjør at du kan se det opprinnelige bildet med et enkelt klikk. Hvis du har lyst til å prøve programmet selv, kan LandscapePro lastes ned som en gratis 30-dagers demo på landscapepro.pics.

Konklusjon

Tanken om å hjelpe fritidsfotografen godt på vei med et automatisk program er tiltalende. Mange dramatiske effekter man kan legge til bildet.
De automatiske forhåndsinnstillingene for forskjellige delområder, som himmel og gress på bildet, vil hjelpe til så mye at det er raskere å fikse selv.

Spesifikasjoner

Merke
Anthropics