Ashampoo Photo Optimizer 7

Med bare ett museklikk optimeres farger og kontrast, og resultatene blir alltid gode og realistiske. Programmet finnes bare til PC, og brukergrensesnittet og designet ser litt gammeldags ut.

av Utstyrsguiden #Program #Ashampoo
8.4

Photo Optimizer 7 er et bildebehandlingsprogram for PC som gjør det enkelt og greit å få flotte farger og kontrast på et blunk. Man kan laste inn en full bildemappe til programmet og optimere alle sammen med ett museklikk. Vi testet effekten med en haug av helt forskjellige bilder, og hver gang var resultatet flott og
realistisk. Dessuten er det smart at en loddrett linje viser før-
og etter-effekten før man velger å aktivere endringene.
Et jpeg-bilde var klart på et par sekunder, mens et råformatbilde som var 51 megabyte stort, ble behandlet på 19 sekunder. Det tok et par minutter å behandle en mappe med 50 bilder, og hver gang var resultatet verdt å vente på.
Du kan også jobbe med enkeltbilder. Da er det lett å beskjære, fjerne urenheter og røde øyne, og du kan legge på mange forskjellige effekter og konvertere bildene til svart-hvitt. Her får du imidlertid mange flere muligheter hvis du bruker Lightroom.
Med Optimizer 7 kan man også utføre bildemanipulering under funksjonen Manipulate, men da blir effektene nærmest ubrukelige. For eksempel har vi funksjonen Swirl. Den forvrenger bildet til det ugjenkjennelige bare man flytter litt på skyveknappen.
Under Export kan man eksportere de ferdige bildene til
e-posten sin, men ikke rett til for eksempel Facebook eller Instagram. Dette er det helt sikkert noen som vil savne.

Konklusjon

Under Export kan man eksportere de ferdige bildene til
e-posten sin, men ikke rett til for eksempel Facebook eller Instagram. Dette er det helt sikkert noen som vil savne.

Spesifikasjoner

Merke
Ashampoo