Corel PaintShop Pro X5

Edit er den tradisjonelle bildebehandlingsdelen med massevis av muligheter som f.eks. å kunne arbeide i lag og åpne raw-bilder.

#Program #Corel
8.8

PaintShop PRO X5 styres av de tre fanene Manage, Adjust og Edit. Manage er et organiseringsprogram som viser bilder og exif-data godt, men reagerer litt mer nølende enn ACDSee. Adjust forvandler programmet til en bildebehandlingsdel på nivå med Lightroom med rask tilgang til de viktigste funksjonene og Presets til dem som gjerne vil ha kjappe resultater. Edit er den tradisjonelle bildebehandlingsdelen med massevis av muligheter som f.eks. å kunne arbeide i lag og åpne raw-bilder. Raw-konverteren når likevel ikke Adobes i funksjonalitet, men den er ganske rask til å åpne bildene. Dessverre kan effektene fra Adjust-delen ikke overføres i Edit, slik at man kan arbeide videre med dem der. Edit lider fortsatt av sin gamle svakhet, nemlig at den er litt langsom å arbeide med, da det er mange undermenyer. Vil du f.eks. åpne Levels, må du tre nivåer inn i menysystemet, mens du kan klare deg med to i Elements. Det skal likevel sies at det er snarveistaster til de viktigste funksjonene, og det er en fordel at vinduene kan skaleres i størrelse. I tillegg er det kraftige funksjoner som f.eks. Curves til å styre lys og kontrast presist. Paint­Shop scorer også mye på at man lett kan skanne inn bilder direkte i programmet, som kjører stabilt.

Konklusjon

PaintShop Pro X5 kan nesten spille opp helt med Elements. Vi savner likevel intelligente funksjoner a la Content-Aware, og deler av programmet er litt langsomt.

Spesifikasjoner

Merke
Corel