Corel PaintShop PRO X8 Ultimate

Klassiker i ny versjon

#Program #Corel
7.5

Det engelskspråklige programmet til pc, PaintShop PRO, har vært med nesten like lenge som Photoshop. X8 dekker over at vi har kommet til versjon 18. Programmet er til og med nettopp oppdatert til versjon 8.1, som imidlertid primært går på feilrettelser og forbedrede hastigheter.
Det er bygget opp med tre faner, Manage, som er en arkiveringsdel, Adjust, som er til lettere bildebehandling, og Edit, som er en omfattende, klassisk bildebehandler i stil med Photoshop. Fleksibelt er det ikke. Har du et bilde åpent i Adjust, kan du ikke hoppe over i Edit og jobbe videre, men må lukke og åpne bildet igjen. Nyhetene i X8 er text wrapping, som får tekster til å sno seg rundt detaljer i bildet, objektivkorreksjon og bedre raw-muligheter, som imidlertid halter milevis etter Adobe med et rotete vindu og langt færre justeringsmuligheter. Raw fra selv de nyeste kameraer støttes imidlertid, og det er bra. Bildebehandlings-
arbeid krever mange klikk. Eksempelvis gjemmer samtlige markeringsverktøy seg bak ett enkelt ikon. PaintShop byr imidlertid på mange muligheter til prisen, herunder muligheten til å arbeide i lag. På den delen er programmet en av de få seriøse konkurrentene til Elements.

Konklusjon

Du kjøper programmet til en fast, lav pris og slipper å leie. Bedre raw-konvertering enn tidligere.
Logikk, funksjonalitet og oversiktlighet kunne være langt bedre – særlig i forhold til Elements.

Spesifikasjoner

Merke
Corel