DxO Optics Pro 8 Elite

Optics Pro 8 justerer ikke bare automatisk objektivfeil, men tar i tillegg høyde for kamerahuset i behandlingen av bildene.

#Program #DxO
8.4

Optics Pro 8 fås i Standard- og Elite-versjonene til henholdsvis 1190 og hele 2350 kroner. Standard støtter kompakt- og systemkameraer samt APS-C-speilrefleks. Man må kjøpe den dyre Elite-version, hvis man har full-frame. Optics Pro 8 justerer ikke bare automatisk objektivfeil, men tar i tillegg høyde for kamerahuset i behandlingen av bildene. Når man åpner en mappe med bilder i programmet, sjekker det via exif-data hvilket hus og objektiver som er brukt, og så henter det automatisk profiler som passer til akkurat din kombinasjon, hvorpå Optics Pro 8 automatisk korrigerer optiske feil. Det foregår nærmest klinisk korrekt. Brukersnittet er godt, med en oppdeling i først å finne bildet, så korrigere det og deretter behandle det. Korreksjonsverktøyene er generelt gode. Det er et godt opprettingsverktøy, mens justering av styrtende linjer er vanskelig. Ved å holde venstre musekundernapp nede kan man se det opprinnelige bildet, og når man slipper, ses det optimerte. Det er smart. Bildet oppdateres langsomt. Det går irriterende sekunderunder fra du har flyttet en glideknapp til resultatet ses på skjermen. Når korrigeringene er gjort, tar det DxO et halvt minutt å konvertere hvert enkelt bilde, så man må smøre seg med tålmodighet hvis en hel mappe med bilder skal ordnes.

Konklusjon

Som karakterene avslører, er DxO Optics Pro et glimrende raw-konverteringsprogram, men det reagerer litt for langsomt, er litt tungvint å bruke, og det er forholdsvis dyrt, særlig hvis man har full-frame.

Spesifikasjoner

Merke
DxO