DXO Optics Pro 8 Standard

Muligheten for å forbedre lyset er nærmest genial i den nye utgaven av raw-konverteren, som også retter objektivfeil.

#Program #DxO
9.0

Når kontrasten er hard eller deler av bildet enten er for lyst eller mørkt, kan det være en kamp å redde med knappene i en raw-konverter. Men franske DxO har gjort det ekstremt enkelt. Man tar bare tak i glideknappen DxO Smart Lighting, så blir en lys himmel dempet uten at de fint eksponerte delene av bildet påvirkes. Funksjonen finner selv ut om det er mørke eller lyse områder eller begge deler som trenger en justering, og den gjør en god jobb. Det er nesten så det er genialt. I tillegg har DxO lagt til glideknapper så man kan etterjustere høylys, mellomtoner og skygger ytterligere. At funksjonen Exposure compensation, som automatisk justerer eksponeringen, ikke alltid treffer helt korrekt, kan man derfor leve med. Den kan slås av med et enkelt klikk for hvert bilde.
En annen genialitet er DxOs varemerke, som retter kameraets og objektivets unoter. Det gjøres automatisk og med et imponerende resultat. Og det kan gjøres på over 10 000 kombinasjoner av kamerahus og objektiver.

Konklusjon

En imponerende raw-konverter som retter optiske feil på langt flere kameraer og objektiver enn Lightroom, og nå er mulighetene for å rette lysforhold virkelig i særklasse. Kan virke litt forvirrende i starten, men kvaliteten er skyhøy.

Spesifikasjoner

Merke
DxO