DxO PhotoLab 2 Essential

Avanserte justeringsmuligheter. Organiseringsdelen mangler det lille siste.

av Utstyrsguiden #Program #DxO
8.7

Tidligere versjoner av DxOs program hadde lite organisering, men Photo­Lab 2 har fått en PhotoLibrary-modul. Det gjør det enklere å finne bilder etter for eksempel kameramerke eller ISO-verdi. Det går raskt å gi stikkord, og man kan trekke inn utvalgte bilder til en virtuell mappe. Dette er klare framskritt, men organiseringen er langt fra så intuitiv som i Light­room. PhotoLibrary bruker filsystemet i datamaskinen, så man må ikke importere bilder. Og du har stort sett de samme funksjonene til rådighet når du jobber
med jpeg, som du har med raw. Photo­Lab 2 fikser optiske feil automatisk ut fra informasjon om kamera og objektiv. Med såkalte U Points kan man justere stort sett alt i utvalgte områder av bildet med et overbevisende resultat. Støyreduksjonen er enkel, men god. Programmet har en funksjon for å få fram flere detaljer i høylys og skygger. Det fungerer godt. Vil du ha glede av den nye og gode funksjonen som kan fjerne dis, eller den flotte PRIME-støyreduksjonen, må du kjøpe Elite-utgaven til 1696 kroner.

Konklusjon

PhotoLab 2 er et nøyaktig raw-konverteringsredskap med innebygde kamera- og objektivprofiler. Redigeringsfunksjonene er virkelig gode.

Spesifikasjoner

Merke
DxO