MAGIX Xara Photo & Graphic 2013

Det er bare 12 ikoner i verktøykassen, men til gjen-gjeld dekker ett av dem over hele ti forskjellige funksjoner, nemlig Crop, Clone Stamp, Levels og syv andre viktige verktøy.

#Program #MAGIX
7.7

Som navnet antyder, har dette programmet flere funksjoner. Det kan nemlig både bildebehandle og brukes til illustrasjoner og layout. Det er f.eks. et galleri av forskjellige design til kort, foldere og lignende, man kan gå i gang med å fylle ut. En svært nyttig detalj er at man med et klikk i menyen kan omstille programmet mellom å vise fargene slik de ser ut på en skjerm, og slik de vil bli seende ut på den ferdige utskriften. Det er bare 12 ikoner i verktøykassen, men til gjen-gjeld dekker ett av dem over hele ti forskjellige funksjoner, nemlig Crop, Clone Stamp, Levels og syv andre viktige verktøy. Disse verktøyene burde ha hvert sitt ikon, så på dette punktet er programmet litt tungvint å bruke. Hvis man vet hva man leter etter, er de viktigste verktøyene til bildebehandling likevel til stede. Allikevel setter programmet seg mellom to stoler. Er man ute etter et avansert bildebehandlingsprogram, er MAGIX Xara en lettvekter. Er det derimot et enkelt bildebehandlingsprogram til å tilpasse digitale bilder til trykksaker og hjemmesider man vil ha, mangler programmet den helt enkle brukervennligheten. Selv om en oppgave ser enkel ut, må det allikevel klikkes lenge og målbevisst med musen før man får det ønskede resultatet.

Konklusjon

Photo & Graphics Designer gir god mening som layoutprogram med en integrert mulighet for å tilpasse bilder til grafikk. Som ren bildebehandler er det likevel for primitivt.

Spesifikasjoner

Merke
MAGIX