Microsoft Windows 8 Pro

Med to brukersnitt i samme operativsystem er det grunnlag for trøbbel. Det er likevel klare frem-skritt som gjør Microsofts hybrid attraktiv.

#Program #Microsoft
8.8

Windows 8 er alt annet enn en ordinær oppgradering. Microsoft har grovt sagt lagt et ekstra, nytt brukersnitt oppå det velkjente skrivebordet og optimert den til berøringsfølsomme skjermer. De har også laget en rekke miniprogrammer helt i stil med de
appene du kjenner fra iOS og Android. Dette nye brukersnittet er enkelt og elegant å betjene med fingrene og virker godt visuelt. Det er fint så lenge man vil lese nyheter eller skrive e-poster, men så snart man skal i gang med de litt mer kompliserte oppgavene – som f.eks. bildebehandling – havner man i det velkjente Windows-brukersnittet med skrivebordet. Dette skiftet mellom de to brukersnittene er ganske forvirrende i starten, men med litt godvilje venner man seg til den ufikse løsningen. For heldigvis byr Windows 8 på flere forbedringer. Utforsker har nå en rekke ikoner, så man f.eks. lett kan kopiere bilder fra en mappe til en annen. Operativsystemet starter også langt raskere, og det bruker færre ressurser.

Konklusjon

Windows 8 krever tilvenning, men kjører likt på både pc og nettbrett. Systemet er litt forvirrende med de to brukersnittene. Til gjengjeld er det raskt og har fått flere små, men høyst brukbare forbedringer.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft