ON1 Photo 10

Magiske effekter

#Program #ON1
8.8

ON1 Photo 10 er et billig og intuitivt bildeprogram, som forener bildeorganisering med rask og effektiv bildebehandling. Det samler en håndfull programmer fra ON1 og fås som et selvstendig program og som plug-ins til f.eks. Photoshop. Det er i hard konkurranse med Adobes Lightroom og Corels Paint­Shop Pro. På enkelte punkter ligger de bak.

Sterkest står de forprogrammerte filtrene, som man finner under Effects. Her kan man endre fargetone, finpusse hudtoner eller tilføre korn og vignettering. Man ser med én gang hvilke effekter et spesifikt filter har, og man kan raskt finjustere med funksjonen Opacity. Ønsker man vidtgående bildebehandling, velger man Enhance. Her er det særlig under Portrait enkelt å finjustere fargetonene i f.eks. øyne og munn, siden programmet raskt finner og markerer dette i ansiktet. Funksjonen Quick Mask og verktøyet Perfect Brush er velfungerende. Her kan man raskt velge områder for frilegging eller justeringer.

Programmet har ON1s vellykkede Perfect Black & White, hvor man får effektive svart-hvitt-effekter. Programmets organiseringsdel har en flott brukerflate, men tempoet faller en del når over 2000 bilder skal organiseres på én gang.

Konklusjon

Programmet er enkelt å bruke og har flere hundre effekter som lett legges til bildene.
Flere muligheter med f.eks. lag i Adobe Elements. Treg organisering ved store bildesamlinger.

Spesifikasjoner

Merke
ON1