Phase One Capture One Pro 12

Raw-konverteren Capture One Pro har endelig fått maskeringsverktøy som i Lightroom, og den bruker dem enda smartere enn det konkurrenten gjør.

av Utstyrsguiden #Program #Phase One
8.9

Phase One Capture One Pro 12 er en fantastisk raw-konverter som nå har fått et nytt og forbedret brukergrensesnitt med nye ikoner og et oppsett som gjør det enklere å finne fram. Og det var nødvendig – ikke minst fordi læringskurven med dette profesjonelle programmet er veldig bratt. De nærmest uendelig mange justeringsmulighetene som Capture One Pro 12 har å by på kan virke overveldende, og det tar tid å bli kjent med programmet. Men når du har knekt den nøtten, har du perfekte muligheter for å justere bildene dine. Du kan tilpasse brukergrensesnittet og tastatursnarveiene helt etter egne behov, noe som gir svært god fleksibilitet til akkurat de motivene du jobber med.
En av de største nyhetene vi finner i versjon 12, er maskeringsverktøyene Linear Gradient Mask og Radial Gradient Mask, som gjør det mulig å velge hvilke områder justeringene skal påvirke, samt Luminosity Mask, hvor man velger bare å påvirke en bestemt lysstyrke.
Redskapene går hånd i hånd med muligheten for å jobbe i lag, noe konkurrenten Lightroom ikke har. Du kan opprette masker i egne lag og enkelt justere gjennomsiktigheten eller slå av justeringen. Det fungerer skikkelig godt.
Hastigheten under import, eksport og justering er god. Det tok oss fem minutter og 54 sekunder å importere 2000 raw-filer. Deretter tok det 40 minutter før det var laget miniatyrer av alle. Imidlertid kunne vi jobbe med andre bilder i mellomtiden.
Capture One kan kjøpes til evig eie for 3422 kroner, eller så kan du abonnere for 235 kroner i måneden. Dette er en høy pris, for et abonnement på Lightroom og Photoshop koster rundt halvparten.

Konklusjon

Capture One Pro 12 byr på optimale muligheter for nøyaktig justering av
eks­ponering og farger. De nye maskeringsverktøyene er virkelig gode.

Prisen er høy og læringskurven bratt. Derfor er Lightroom Classic CC og Photo­shop fortsatt det mest attraktive valget for amatørfotografen.

Spesifikasjoner

Merke
Phase One