Phase One Capture One Pro 20

Hvis du har snust på den gode raw-konverteren Capture One før, men tenkt at programmet er for overveldende, har du gode grunner til å gi det en ny sjanse.

av Utstyrsguiden #Program #Phase One
9.0

Hvis du har snust på den gode raw-konverteren Capture One før, men tenkt at programmet for overveldende, har du gode grunner til å gi det en ny sjanse nå. Versjon 20 byr på intuitive funksjoner til tross for de detaljerte og avanserte justeringsmulighetene. Med det nye fargehjulet kunne vi f.eks. bare klikke på en farge og justere akkurat denne nyansen med skyveknapper. Redskapet High Dynamic Tool ga oss gode muligheter for å få fram detaljer i høylys og skygger. Også den nye støyreduksjonen leverte nydelige resultater. I motsetning til Lightroom kan du flytte rundt på redskap og justeringsbokser etter behov.

Bruker du Lightroom, kan du importere Lightrooms katalogfil. Da får du ubesværet tilgang til bildesamlingen fra Capture One. Vi importerte en katalogfil med 80 789 bilder, noe som bare tok et par timer – og programmet tok med alle våre Collection. Capture One Pro 20 sikrer generelt rask og stabil arbeidsflyt når man har vennet seg til brukerflaten. Du kan kjøpe programmet én gang for alle eller abonnere for 238 kroner i måneden i et år.  Til sammenligning får du både Photoshop og Lightroom for kroner 117,50 i måneden.

Konklusjon

Capture One Pro 20 sikrer en generelt rask og stabil arbeidsflyt når man har vennet seg til arbeidsformen. Her snakker vi organisering og raw-konvertering av høyeste klasse.

Spesifikasjoner

Merke
Phase One