Photomatix pro 5

Den femte versjonen av Photomatix byr på et mer enkelt og oversiktlig brukersnitt. Programmet har blitt et uunværlig verktøy når HDR-bildene dine skal være ekstra fine.

#Program #Photomatix
8.5

Med HDR smelter man sammen flere bilder med forskjellige eksponeringer for å få med flere detaljer i høylys og skygger. Photomatix Pro er den store pioneren blant HDR-programmer, og versjon 5 når nye høyder. Brukersnittet er enkelt og oversiktlig, selv om programmet er spekket med avanserte funksjoner som alle fungerer veldig bra. Man kan åpne filene direkte fra f.eks. Lightroom. Det er mulig å slå på perspektivkontroll, støyreduksjon og andre korreksjoner, og sette et maksimum for hvor kraftig programmet må gå til verks med dem. Photomatix kan også fjerne såkalt ghosting – altså bevegelse i deler av motivet mellom bildene – og det virker bra.

Er man ikke fornøyd med programmets forslag til det perfekte HDR-bildet, kan man lage selektive justeringer. Her er det en fordel at man ser endringene fortløpende. En smart funksjon er Finishing Touch. Her kan man til slutt rette kontrast, farger og tilføre skarphet direkte i programmet før man lagrer. Prisen er allikevel litt i overkant.

Konklusjon

Ett riktigt starkt HDR-program som dock är i dyraste laget med tanke på att det bara kan användas till HDR. När du väl har lärt känna det och fått koll på de avancerade funktionerna kan du verkligen få fina och inte minst naturtrogna resultat. Det tar upp kampen mot Googles HDR Efex Pro 2.

Spesifikasjoner

Merke
Photomatix