Photoshop Elements 11

Det er som å lande i et helt nytt program, når man går fra tidligere utgaver av Elements til versjon 11. Ingenting er der du er vant til. Og bra er det.

#Program #Photoshop
9.2

Elements 11 har fått et lyst, nydelig og helt nydesignet brukersnitt. Mange funksjoner er plassert nye steder, men allikevel tar det bare få sekunder før man er i gang med å utføre komplisert bildebehandling og prøve nye funksjoner som f.eks. noen overbevisende nye tegneserieeffekter. Dem går man til via fanen Guided.
Velger man fanen Expert, som er vårt foretrukne arbeidsområde, er det store ikoner i ny design. Justering av verktøyene er flyttet ned i et stort område i bunnen av skjermbildet i stedet for som tidligere, i et smalt felt i toppen. Det er lettere å ha oversikt enn tidligere. Men ikke alt er overflate. En nyhet er filteret Lens Blur til f.eks. å sløre bakgrunnen med, som gir et svært naturtro resultat. Det er også litt flere muligheter i raw-konverteren, som er oppdatert til Process 2012. Det betyr blant annet at man nå kan lysne skygger bedre og få flotte og fargerike bilder med Clarity og Vibrance. Vi tester Elements opp mot flere av konkurrentene i nr. 4/2013.

Konklusjon

Elements 11 får de tidligere versjonene til å virke uoversiktlige. Den gjennomgripende forandringen i designen gjør det lettere å bildebehandle. Raw-konverteren har fått flere muligheter, og der er kommet til nye flotte filtre.

Spesifikasjoner

Merke
Photoshop