PictureCode Photo Ninja

Den nye, tøffe gutten blant klassens raw-konvertere får toppkarakter for bilder, men det er tydelig at vi har med første versjon å gjøre.

#Program #PictureCode
8.3

PictureCode, som er kjent for støyfjerneren Noise Ninja, står også bak raw-konverteren Photo Ninja, som leverer klare bilder. Motiver blir konvertert både troverdig og innbydende, med en detaljgrad som er helt i toppklasse.
Programmet har dessuten en funksjon kalt Smart lighting til automatisk å justere lysbalansen og redde høylys, og den fungerer virkelig godt. Fargeprofilene gir mettede nyanser, som særlig kler landskapsbilder. Dessverre er det også tegn på at dette er første versjon. Det kommer frem mye støy når man lysner skyggefulle områder i forhold til f.eks. Lightroom 4. Og ofte blir reddede høylys tonet i uheldige farger som f.eks. lys rosa, som man må fjerne igjen ved å skru ned på Color Recovery. Det må til gjengjeld skrus helt opp på støyreduksjonen hvis fargestøyen skal vekk. Vi savner funksjoner som selektive justeringer med pensel eller forløp, og organiseringsdelen er enkel. Man får ikke rettet optiske feil automatisk, men det kan gjøres manuelt.

Konklusjon

Konverterer du raw-filer uten de store justeringene, bør du straks hente en prøveversjon av Photo Ninja. Men trenger du langt mer avanserte funksjoner og justeringer, er ikke denne første versjonen helt i mål.

Spesifikasjoner

Merke
PictureCode