Pixelmator Pro

Programmet har et flott brukergrensesnitt, og det er enkelt å dele ferdige bilder og personlige forhåndsinnstillinger. Prisen er også god. Pixelmator Pro er ikke fullt så profesjonelt som Photoshop. Bruken av noen redskaper kunne ha vært mer intuitiv. Finnes ikke til PC.

av Utstyrsguiden #Program #Pixelmator
8.3

Pixelmator Pro er et avansert bildebehandlingsprogram for Mac-brukere. Programmet krever operativsystemet High Sierra, og her jobber programmet raskt og effektivt. Designen er minimalistisk, og man finner de fleste funksjonene i den øverste menylinjen. De mest brukte verktøyene ligger i panelet til høyre, for eksempel beskjæringsverktøy og pensler, mens lag ligger på venstresiden. Dessverre kan man ikke endre blandingstilstand på lagene, og generelt er det færre justeringsmuligheter enn i Photoshop. For eksempel savner vi flere muligheter for grundig jobbing med HDR.
Pixelmator Pro takler de fleste råformater, og man kan laste ned og lagre bilder via iCloud-kontoen sin. Det er bra at man kan lagre filene sine i PSD-format og jobbe videre i Photo-
shop. Prisen på Pixelmator Pro er et rimelig engangsbeløp, noe som blir billigere enn Adobes CC.

Konklusjon

Programmet har et flott brukergrensesnitt, og det er enkelt å dele ferdige bilder og personlige forhåndsinnstillinger. Prisen er også god.

Pixelmator Pro er ikke fullt så profesjonelt som Photoshop. Bruken av noen redskaper kunne ha vært mer intuitiv. Finnes ikke til PC.

Spesifikasjoner

Merke
Pixelmator