PortraitPro 18 Standard

Et godt program til Mac og PC med optimale redskap for å perfeksjonere portretter. Lav pris. Plug-in-versjonen er nesten dobbelt så dyr. Den automatiske maskeringen kunne ha vært bedre.

av Utstyrsguiden #Program #Portrait Professional
8.8

Programmet PortraitPro, som før het Portrait Professional, er laget for portrettfotografer og imponerer på flere punkter. Det bruker nå såkalt AI, altså kunstig intelligens, basert på tusenvis av fotografier, til å registrere øyne, munn, nese, hår, øyebryn og ansiktsform for å komme med et automatisk forslag til forbedringer. Det fungerer overraskende godt. Det samme gjelder for den automatiske justeringen av hudtoner. Da vi testet med portretter som hadde en rødlig ansiktsfarge, traff programmet på en ganske naturlig nyanse. Du kan finpusse alle justeringene med en drøss av skyveknapper. Her kan man gå helt ned på detaljnivå og justere former på alle ansiktselementene og for eksempel gi øynene lys fra en ringblits – eller også sminke. Man må holde tungen rett i munnen for ikke å få et for sprøtt resultat. Det er også mulig å frilegge motivet og sette inn en ny bakgrunn. Her er ikke autofunksjonen optimal, men med penselverktøy kan man få et godt resultat. Det er bra at man kan lagre forhåndsinnstillinger til en annen gang. Du kan ikke bruke Standard-versjonen som programtillegg til Photoshop og Lightroom. Det kan du med Studio-utgaven til 782 kroner, som også kan håndtere raw-filer.

Konklusjon

Du kan ikke bruke Standard-versjonen som programtillegg til Photoshop og Lightroom. Det kan du med Studio-utgaven til 782 kroner, som også kan håndtere raw-filer.

Spesifikasjoner

Merke
Portrait Professional