Serif Affinity Photov

Det nye Affinity Photo går rett i strupen på Photoshop og lokker med en raskere og mer intuitiv arbeidsflyt til en betydelig lavere pris.

#Program #Serif
8.9

Serif Affinity Photo overrasker fra første gang man åpner det. Man kan se med det samme at det er snakk om et intuitivt, gjennomført og profesjonelt program, og etterhvert som man begynner å dykke ned i de mange funksjonene, blir det åpenlyst.
Programmet kan i grove trekk klare samme oppgaver som Photoshop, helt fra raw-konvertering til ferdigbehandlede bilder – men på en mer visuell og elegant måte. Et eksempel er effektene, som vises på bildet med det samme uten at du trenger å tilføre dem. Et eksempel er Live Lighting, hvor man legger spotlys på bilder, en av de riktig rå funksjonene som fungerer helt intuitivt. Forskjellige håndtak inne i bildet styrer lysets plassering, intensitet og retning, og de mange verktøyene gjør filteret presist og anvendelig.
Hvis du er vant til å jobbe med bilderedigering vil det ikke ta mange øyeblikk før du er dus med de mange funksjonene, og på produsentens hjemmeside, serif.com, er det instruksjons-
videoer nok å komme godt i gang.
I motsetning til Photoshop, hvor veldig mange funksjoner ligger gjemt i menyer og undermenyer, har ingeniørene fra Serif klart å integrere dem i arbeidsvinduet. Ikonene er fargerike og grafisk lekre og dermed mer talende. Det er fem arbeidsområder som gjør det enkelt og oversiktlig å skifte mellom de tilgjengelige funksjonene, alt ettersom du vil raw-konvertere, gjøre avansert bildebehandling eller eksportere.
Det er plass til forbedringer, som f.eks. integrasjon av plug-ins, en sterkere organiseringsdel og mulighet for objektivprofiler i raw, men sett i lys av hvor komplett og hvor god ytelse programmet presterer, ser fremtiden lys ut.

Affinity Photo er designet til Mac-maskiner og kjører derfor ikke på pc. Programmet er kodet helt fra bunnen av til å jobbe sammen med Apples operativsystem, og det kan virkelig merkes på både yteevnen, og på den måten programmet i motsetning til Photoshop fungerer perfekt med operativsystemet Yosemites layoutfunksjoner, i fullskjermmodus og funksjonene i Magic Mouse. Zooming og panorering i bildet fungerer derfor bedre.
Det er tvilsomt om de fotografene som allerede kjører Adobes Creative Cloud vil skifte ut Photoshop, da det jobber meget godt sammen med eksempelvis Lightroom, men for dem som enten ikke ønsker å betale en månedlig lisens eller søker etter et billigere profesjonelt alternativ, er det vanskelig å komme utenom Affinity Photo. Produsenten har ellers meldt at de definitivt ikke ignorerer den store etterspørselen på en pc-versjon som de har opplevd. Det betyr at pc-eiere nok snart kan bli med på moroa.

Konklusjon

Profesjonelt, moderne og intuitivt program med upåklagelig yteevne til en virkelig fordelaktig pris. På noen områder et bedre alternativ til Photoshop.
Affinity Photo finnes dessverre kun til Mac. Produsenten har imidlertid kunngjort at en versjon for pc snart vil være tilgjengelig.

Spesifikasjoner

Merke
Serif